Mi az a masztixpor és mire használják?

A masztix (Mastic, Mastix, mastiha) egy egyedülálló gyanta, amely a Földközi-tengeren termesztett Pistacia lentiscus nevű fából származik.

Mi az a masztixpor?

Zúzott gyanta, amelyet fűszerként vagy étrend-kiegészítőkben használnak. A masztixport kapszulákba vagy tasakokba töltik. Nagyon aromás. A masztixpor erős fás-gyümölcsös aromával és fehér-sárga színű.

Mire használják a masztixport?

  • A masztikport (kapszulákban) étrend-kiegészítőként használják.
  • Chian masztix: hozzájárul az emésztőrendszer normál működéséhez.

A zúzott masztix sóval vagy cukorral keverhető, és ízesítőként használható.

Hogyan kell összetörni vagy őrölni a masztikát?

Tedd a masztix kristályokat néhány órára a fagyasztóba. Ez megkönnyíti a zúzást és az őrlést. A masztix egy gyanta, és mint minden gyanta, magasabb hőmérsékleten ragacsossá válik. A masztix előzetes lefagyasztása sokkal könnyebbé teszi a munkát!

Sodrófa zúzása

  1. Helyezze a masztixkristályokat egy sima felületre (például egy deszkára, hogy elkerülje a munkafelület károsodását).
  2. Fedjük le a masztix kristályokat egy nagy darab műanyag fóliával.
  3. Görgesse a sodrófát a műanyag fólián, amíg az összes masztixszem a kívánt finomságúra nem zúzódik.

Őrlés mozsárban

  1. Helyezd a masztixkristályokat egy mozsárba .
  2. Egy kalapáccsal csiszolja meg az összes masztix könnyet.
  3. Őrölje a masztikát porrá.

Kávédaráló

Van egy régi elektromos kávédarálód, amit már nem használsz, és nem is fogsz többé kávét őrölni vele? Itt az idő!

  1. A fagyasztott kristályokat tedd egy darálóba.
  2. A kristályok gyorsan őrlődnek, általában 5-10 másodperc elegendő.

Vigyázat! Ne őröld a kristályokat a szükségesnél tovább, mert a masztix felmelegszik és ráragad a daráló pengéjére és magára a darálóra.

Itt megtalálja a kielégítő emésztéshez szükséges masztix teljes választékunkat.

Mi az a masztixpor és mire használják?

Chian masztix kiegészítők

1 / 22

Kezelőkészletek

1 / 12