Chios Masticha a Vitafood Europe 2024 kiállításon
A tavalyi évhez hasonlóan a Chian mastic idén is ellátogat a Vitafood Europe 2024 kiállításra.
Mi a Vitafood Europe?
A Chios masztixet a következő napokban mutatják be a Vitafood Europe szakkiállításon. A kétnapos konferencia programja a jelenlegi problémák megoldására és a nutraceutikai ipar azonnali lehetőségeinek azonosítására összpontosított.
A konferencia során az iparág szakértői bizonyítékokon alapuló adatokat és megoldásokat, a legújabb kutatásokat, összetevőkkel kapcsolatos ismereteket, innovációkat és formulázási stratégiákat mutattak be a területen:
- sporttáplálkozás és aktív életmód
- immunrendszer egészsége
- kognitív és érzelmi egészség és egészséges öregedés
- hosszú élettartam és anyagcsere-egészség
Hogyan kínálják a Vitafoodnál a Chios szigetéről származó masztixet?
Az Égei-tenger keleti részén, valahol Kelet és Nyugat metszéspontjában, Kiosz szigetén, az ókor óta termesztenek masztixet , ez egy olyan termék – egy legenda, amely hagyományokhoz, történelmi eseményekhez és kulturális kapcsolatokhoz kötődik, és amely a mai napig érintetlenül érte el a keleti Földközi-tenger kultúráját , tudományosan bizonyított jótékony tulajdonságainak köszönhetően minden eddiginél erősebben.
Mi az a Chios masztix?
A khiosz masztix a Pistacia Lentiscus var. Chia fából nyert gyantás nedv neve. Ez egy természetes, aromás, könnycsepp alakú gyanta, amely cseppekben hullik a földre a felszíni barázdákból, amelyeket a termesztők éles eszközökkel vájnak a fa törzsébe és fő ágaiba.
Chios masztix termesztési szakértelem
A khioszi masztix termesztésének szakértelmét az UNESCO felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.
