Hogyan kell használni, tárolni, rágni a masztixet? Gyakorlati tippek és tanácsok

Információk és gyakorlati utasítások a masztix, a pisztácia lentisc gyanta használatáról, rágásáról és fogyasztásáról, a masztixpor elkészítéséről és a masztix ajánlott adagolásáról.

Gyanta tulajdonságai

  1. Mint minden gyanta, a masztix is ​​érzékeny a hőmérséklet-változásokra : nyáron lágyabb, télen pedig keményebb.
  2. A nagyobb darabok általában puhábbak, mint a kisebbek , amelyek gyorsabban száradnak és keményednek.
  3. Általában a közepes vagy nagy darabok rágásra , míg a kisebbek porrá őrlésre alkalmasabbak.
  4. A sárgább szín régebbi és keményebb masztixet, a fehérebb szín frissebb és puhább gyantát jelent.
    • A masztixpor témájáról bővebben a következő cikkben olvashat: Masztixpor.
    • A masztix rágásához gyakorlati utasításokat itt talál.

Ha masztixet, masztixporral készült étrend-kiegészítőket vásárolsz a Masticlife-tól , akkor garantáltan eredeti masztixet vásárolsz Chios szigetéről.

A Masticlife egy tanúsított partner

A Masticlife márka a monopolhelyzetben lévő masztixgyártó, a Chios Mastic Gum Growers Association tanúsított partnere.

A masztix szokásos adagolása

Attól függ, milyen étrend-kiegészítőt használsz. Minden masztix kapszula és tasak csomagolásán fel van tüntetve az ajánlott adagolás és a használat módja.

Általános tippek:

  • A masztixet (kapszulák, tasakok) éhgyomorra kell bevenni. Általában étkezés előtt 30 perccel ajánlott bevenni. A kapszulákat bőséges vízzel kell bevenni. A Masticlife kapszulák HPMC vegán standard kapszulák. Itt találhat tanácsokat a masztix kapszula kényelmes lenyeléséhez .
  • A masztix egy gyanta, és nem oldódik vízben.
  • Ha bármilyen kétsége merül fel, forduljon orvosához.
  • Ha a masztixpor a magas hőmérséklet miatt összeragad és csomóssá válik, a masztix akkor sem veszíti el jótékony tulajdonságait vagy ízét.

Masztix tárolása

  • A masztixport, kapszulákat és tasakokat hűtőszekrényben vagy nagyon hideg helyen kell tárolni, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 18°C-ot.
  • A Strong&Pure masztixpor magas hőmérsékletnek kitéve összeáll és egyetlen csomót képez , mivel porunk 100%-ban természetes gyanta, vegyszerek vagy más adalékanyagok nélkül, amelyek por formájában tarthatnák.
  • A gyantát tárold hűtőszekrényben! Ha a masztixpor összeragad, próbáld meg megütögetni a tartályt. Ha csak kicsit ragad össze, akkor az újabb megkopogtatással ismét porrá törheted. Ha ez nem elég, próbáld ki tippjeinket: hogyan zúzd össze a masztixport.

Rágógumi

A masztixet használhatod hagyományos rágógumiként, vagy porrá zúzhatod, és étrend-kiegészítőként fogyaszthatod az egészséges emésztés támogatására .

A masztix 100%-ban természetes termék. Ez azt jelenti, hogy nem minden masztixdarab (más néven könnycsepp) egyforma alakú. Vannak nagyobb darabok, kisebbek, keményebbek és puhábbak. Néha a színbeli különbség is szembetűnő.

Hogyan kell használni, tárolni, rágni a masztixet? Gyakorlati tippek és tanácsok

Összefoglalás: Hogyan kell használni, tárolni és rágni a masztixet

A masztix egy 100%-ban természetes gyanta Chios szigetéről. Nyáron meglágyul, télen pedig megkeményedik. A nagyobb darabok rágásra, a kisebbek őrlésre alkalmasabbak.

Adagolás: A kapszulákat éhgyomorra, ideális esetben 30 perccel étkezés előtt vegye be. Vízzel igya meg. A masztix nem oldódik vízben.

Tárolás: Hűtőszekrényben tárolandó – ideális esetben 18°C ​​alatt. A masztixpor melegítés hatására csomósodhat, de nem veszíti el a hatékonyságát .

A masztixet rághatod, mint a természetes rágógumit 🌿, vagy összetörheted és étrend-kiegészítőként használhatod az emésztés támogatására.

Gyakran ismételt kérdések a masztix használatával kapcsolatban

Hogyan kell helyesen rágni a masztikát?

A közepes vagy nagyobb darab masztix jól rágható. A keményebb darabokat rágás előtt egy ideig melegíthetjük a szájban. Kerüljük a nagyon régi, sárga darabokat, amelyek túl kemények lehetnek.

Hogyan kell tárolni a masztixet és a masztix-kiegészítőket?

A masztixport, kapszulákat és tasakokat hűvös helyen, ideális esetben hűtőszekrényben vagy 18 °C-ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolja. A magas hőmérséklet miatt a por összeragadhat, de nem veszíti el tulajdonságait.

Hogyan kell adagolni a masztikát?

Az ajánlott adagolás az adott táplálékkiegészítőtől függ. Általában a masztixet éhgyomorra, körülbelül 30 perccel étkezés előtt kell bevenni. A kapszulákat bőséges vízzel kell lenyelni. Mindig kövesse a csomagoláson található utasításokat.

Mi a teendő, ha a masztixpor összeragad?

A csomósodott masztixpor nem veszíti el a hatékonyságát. Próbálja meg megkopogtatni a tartályt, vagy a hegyükkel összetörni a port. A Strong&Pure masztixkapszulák 100%-ban természetesek és nem tartalmaznak csomósodásgátló anyagokat.

Használhatok masztixet rágógumiként?

Igen, a masztixet hagyományosan természetes rágógumiként rágják. Ez egy 100%-ban természetes termék – a darabok mérete, keménysége és színe változó, ami teljesen normális.

Chian masztix kiegészítők

1 / 22

Kezelőkészletek

1 / 12